Léčitelka v brnění

1. 6. 2022

Tento příběh se Kaity ukazoval poměrně často, ale nikdy nedošel do konce a ke svému trvalému řešení, až si opět vykládala karty a mentálním zrakem uviděla meč, propíchnutý skrze své tělo, v oblasti kříže a druhé čakry. Opět bych ho přidala do studnice pokladů, jak nás ovlivňují minulé životy.

Chodila v bolestech v této oblasti, již od svého mládí, kdy se poprvé v jejím životě, jak už se to u dívek stává, přihlásila menstruace a tím, čas zrání a projevu ženství. Až téměř v padesáti letech, pochopila, že duše jí těmi neskutečně bolestivými průvodními jevy, dávala najevo, že pro ni není bezpečné být ženou, Bohyní, léčitelkou. V podstatě celý život využívala mužský princip. Také se jako empatická duše přizpůsobovala a žila životy druhých lidí.

 V tomto minulém životě se jako krásná žena, s dlouhými rezavými vlasy pohybuje v okolí řeky, kde teče průzračná voda. Rostou a voní překrásné květiny omamných vůní a krom lesních zvířátek, dívce v malinké chaloupce dělají společnost lesní skřítkové a víly. Je to svět bez zlých úmyslů, podvodů a klamu. Země zaslíbená bezpodmínečné lásce a života nepodléhajícího nařízením královských pravidel. Žena je svobodná a moudrá. Síla bylin, které při úplňcích sbírá, má velmi silný a omamný účinek. Kdo potřebuje její pomoc, je veden a to místo, přestože je vzdáleno daleko od lidí nemůže minout.

Přijíždí posel a žádá o okamžitou pomoc, pro svého krále, který v bolestech a křečích umírá a jeho tělo se potácí mezi životem a smrtí. Leží na vysoké posteli obklopen baldachýnem, na stěnách jsou hlavy mrtvých, králem ulovených zvířat. V prostorách se nachází zbraně a meče a snad jen krb v místnosti dává teplo a pocit naděje v hřejivý a nadějný okamžik. Vlastně nikdo nečeká, že by muž mohl přežít.

Podle předsudků tehdejší doby, přichází Kaity převlečena jako muž, v drátěné košili rytíře, s helmicí, pod kterou ukrývá své vlnité vlasy a šat rytíře skrývá dívčinu energii zářícího slunce. Už jen dívčina přítomnost a energie její aury lidi léčí. Podává králi den, co den míchané nápoje bylin, on ve velkých horečkách a bolestech propouští z těla nejen bolest, ale i své vnitřní démony. Hrůzy svého života, zrady, zklamání, kdy klamal on, ale i druzí. Duši prospívá oprostit se od starých hříchů a křivd. I tento velmi silný a dominantní muž, při setkání se smrtí, projevuje strach a obavy o další putování své vlastní duše.

 Noci jsou dlouhé, bezesné a muž pomalu nabírá svoji sílu zpět. Je plný předsudků a starých přesvědčení o tom, jak má země a potažmo království vypadat. Všude je bolest, bída a chudoba, stejně jako v jeho srdci. Nemá rád sám sebe, ne tak lidi žijící v této válkou zpustošené zemi. Předčítání z knih a vyprávěním příběhů o Nové zemi v lásce a pochopení, získává nový dosud nepoznaný obzor. Čas mu dává sílu a pomoci bylin, jeho tělo regeneruje a stává se opět vitálnějším.

 Jednoho dne sedí na posteli a Kaity mu podává poslední misku s léčivým nápojem. Loučí se a pomalu se chystá odejít. V tom okamžiku se neobratným způsobem otočí a z hlavy dívce padá pokrývka. Ta celou dobu chránila její bezpečnost v tom smyslu, že je žena. V dobách dávných časů, neměla žena a též i léčitelka, čarodějka nebo jak to bylo nazýváno, nejen úctu, ale i důvěru.

 Muž, který byl celou dobu léčen a opečováván, najednou vidí jen vztek a zlost. Svůj strach z toho, že ví a mohla by někde říci o jeho slabostech, vnitřních zraněních.  Bez rozmyslu se přiměje tasit meč a dívku probodnout. Tělo postupně padá k zemi . Dívka  leží  v krvi, bez hnutí a její život vyhasíná. Muž padá na kolena hrůzou, jaký čin způsobil.

 Od té doby si duše nese vzpomínku, že není bezpečné být ženou a už vůbec ne, pomáhat lidem a léčit. Tento blok dívce působil neskutečné bolesti nejenom každý měsíc, ale i v momentě, kdy se duše rozpomínala na to, být tu a pomáhat lidem. Vlastně se pořád ukrývala pod nějakou jinou činnost, aby se nemusela veřejně projevit a přiznat k tomu, jaký je její úkol a poslání v tomto životě. Po terapii se meč nejen vytratil z těla, ale bylo období, kdy Kaity jako žena začala přijímat svoje ženství. Ženu a tu krásnou vnitřní bytost v sobě, léčitelku, která se do té doby cítila v jakémkoliv projevu ohrožena.

Tady v této chvíli se v těle usadil pomyslný blok, není bezpečné být ženou: Moci se projevit v jakékoliv formě a strach úplně se otevřít poslání léčit. Pomáhat a vést duše z té nejhlubší temnoty bytí.